Aanbieding-wasmiddel.nl

Hoe gebruik je een microvezeldoekje?

Inhoud van dit artikel

Hoe gebruik je een microvezeldoekje

Een microvezeldoek is een schoonmaakgereedschap gemaakt van een synthetisch materiaal dat extreem dun is en een groot oppervlak heeft. De vezels zijn gesplitst in microscopisch kleine strengen die vuil, stof en bacteriën kunnen opvangen en vasthouden. Dit maakt microvezeldoeken een zeer effectief schoonmaakgereedschap voor verschillende oppervlakken.

Maar waar kun je microvezeldoeken voor gebruiken? Hier zijn vijf veelvoorkomende toepassingen:

 1. Oppervlakken schoonmaken: Microvezeldoeken zijn perfect voor het schoonmaken van verschillende oppervlakken zoals aanrechtbladen, tafels en apparaten.
 2. Stof verwijderen: De elektrostatische lading van microvezel trekt stof aan, waardoor het ideaal is om meubels en elektronica af te stoffen.
 3. Ramen en spiegels schoonmaken: Microvezeldoeken kunnen glazen oppervlakken effectief reinigen zonder strepen achter te laten.
 4. Je auto wassen: De zachte vezels van een microvezeldoek maken het veilig om te gebruiken op de buiten- en binnenkant van je auto.
 5. Elektronica afstoffen: Microvezel is zacht genoeg om te gebruiken op delicate oppervlakken, waardoor het perfect is voor het afstoffen van toetsenborden, laptops en andere elektronica.

Maar waarom is een microvezeldoek effectiever dan een gewone doek? De structuur, absorptie en milieuvriendelijkheid van microvezel dragen bij aan zijn superieure schoonmaakmogelijkheden.

 1. Structuur van microvezel: De kleine vezels van een microvezeldoek kunnen in kieren komen en vuil en vet verwijderen die gewone doeken kunnen missen.
 2. Absorptie: Microvezel is zeer absorberend, wat betekent dat het meer water en reinigingsmiddel kan vasthouden, waardoor het ideaal is voor het reinigen van oppervlakken.
 3. Milieuvriendelijk: Microvezeldoeken kunnen alleen met water worden gebruikt, waardoor de behoefte aan agressieve chemicaliën wordt verminderd en het milieu wordt bevorderd.

Om een microvezeldoek effectief te gebruiken, volg je deze stappen:

 1. Maak de doek vochtig: De meeste microvezeldoeken werken het best als ze vochtig zijn.
 2. Vouw de doek in vier delen: Hierdoor heb je acht schoonmaakoppervlakken om mee te werken.
 3. Gebruik voor elk oppervlak een andere doek: Voorkom kruisbesmetting door voor elk gebied of oppervlak een aparte doek te gebruiken.
 4. Spoel de doek tussen gebruik door: Spoel de doek onder stromend water af om vuil of vuil te verwijderen voordat je deze blijft gebruiken.

Om je microvezeldoek te onderhouden, volg je deze tips:

 1. Was de doek in de wasmachine: Microvezeldoeken kunnen in de wasmachine worden gewassen met een mild schoonmaakmiddel.
 2. Gebruik geen wasverzachter: Wasverzachter kan een residu achterlaten op de doek dat de effectiviteit ervan vermindert.
 3. Laat de doek aan de lucht drogen: Microvezeldoeken moeten aan de lucht worden gedroogd om beschadiging van de vezels te voorkomen.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je het meeste halen uit je microvezeldoek en deze in uitstekende staat houden voor al je schoonmaakbehoeften.

Belangrijkste punten:

 • Microvezeldoeken zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het reinigen van verschillende oppervlakken, het afstoffen van elektronica en zelfs het wassen van uw auto.
 • Microvezeldoeken zijn effectiever dan gewone doeken vanwege hun unieke structuur, hoge absorptievermogen en milieuvriendelijke eigenschappen.
 • Als u een microvezeldoek gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u deze vochtig maakt, in vier delen vouwt, verschillende doeken gebruikt voor verschillende oppervlakken en deze tussen gebruik spoelt voor optimale resultaten.
 • What is a Microfiber Cloth?

  Een microvezeldoekje is een reinigingsdoekje gemaakt van microvezels, die uiterst fijne vezels zijn van synthetische materialen zoals polyester en nylon. Wat een microvezeldoekje uniek maakt, is de structuur van de vezels, die veel dunner zijn dan menselijk haar. Hierdoor kan het doekje kleine deeltjes, vuil en vet effectief vasthouden en verwijderen.

  Microvezeldoekjes hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele reinigingsdoekjes. Ze zijn zeer absorberend en kunnen veel water vasthouden. Bovendien kunnen ze worden gebruikt zonder toevoeging van schoonmaakmiddelen, omdat de structuur van de vezels op zichzelf reinigend werkt. Dit maakt ze milieuvriendelijk en kostenbesparend.

  Microvezeldoekjes kunnen worden gebruikt voor verschillende schoonmaaktaken, zoals het reinigen van ramen, spiegels, aanrechtbladen en het afstoffen van meubels. Ze zijn ook ideaal voor het reinigen van gevoelige oppervlakken zoals elektronica, omdat ze geen krassen achterlaten.

  Kortom, een microvezeldoekje is een veelzijdig en efficiënt reinigingshulpmiddel dat kan worden gebruikt voor het grondig reinigen van verschillende oppervlakken in huis.

  What Can You Use Microfiber Cloths For?

  Microvezeldoeken zijn een ongelooflijk veelzijdig schoonmaakmiddel dat voor verschillende taken kan worden gebruikt. In deze sectie zullen we de vele toepassingen van microvezeldoeken verkennen en hoe ze uw schoonmaakroutine efficiënter en effectiever kunnen maken. Van het afnemen van oppervlakken tot het afstoffen van elektronica, deze doeken zijn een must-have voor elke schoonmaakuitrusting. Dus laten we ingaan op de verschillende manieren waarop u microvezeldoeken kunt gebruiken en ontdekken wat hun vele voordelen zijn.

  1. Cleaning Surfaces

  Als u oppervlakken wilt reinigen, is een microvezeldoek een effectief hulpmiddel. Hier zijn de stappen om oppervlakken schoon te maken met een microvezeldoek:

  1. Maak de doek licht vochtig met water of een mild schoonmaakmiddel.
  2. Vouw de doek in vier delen om meerdere schone zijden te hebben.
  3. Gebruik een aparte doek voor verschillende oppervlakken om kruisbesmetting te voorkomen.
  4. Spoel de doek tussen gebruik door af om vuil en reinigingsmiddelen te verwijderen.

  Microvezeldoeken zijn om verschillende redenen effectiever dan gewone doeken:

  1. Microvezelstructuur: De vezels in een microvezeldoek zijn veel dunner dan menselijk haar en hebben een groter oppervlak, waardoor ze meer vuil en bacteriën kunnen opnemen.
  2. Opnamevermogen: Microvezeldoeken hebben een hoog absorptievermogen, waardoor ze gemakkelijk vloeistoffen en vuil kunnen opnemen zonder strepen achter te laten.
  3. Milieuvriendelijk: Microvezeldoeken zijn herbruikbaar en kunnen vele malen worden gewassen, waardoor ze een duurzame optie zijn in vergelijking met wegwerpdoekjes.

  Om uw microvezeldoek goed te onderhouden, wast u deze regelmatig in de wasmachine met een mild wasmiddel. Vermijd het gebruik van wasverzachter, omdat dit de absorptiecapaciteit van de doek kan verminderen.

  2. Removing Dust

  Als je stof wilt verwijderen met een microvezeldoekje, volg dan deze eenvoudige stappen voor effectieve resultaten:

  1. Begin met het uitschudden van het doekje om eventuele losse deeltjes te verwijderen.
  2. Vouw het doekje in vier delen zodat je voor elk stofoppervlak een schone sectie hebt.
  3. Veeg voorzichtig over het oppervlak om het stof op te vangen. Microvezeldoekjes trekken stof aan door hun elektrostatische eigenschappen.
  4. Om het doekje tussendoor schoon te houden, kun je het uitschudden of buiten uitkloppen.

  Pro Tip: Gebruik een microvezeldoekje dat speciaal is ontworpen voor het verwijderen van stof. Deze doekjes hebben vaak een dichtere structuur waardoor stof beter wordt vastgehouden. Vermijd het gebruik van gewone doekjes of stofdoekjes, omdat deze het stof mogelijk alleen maar verplaatsen in plaats van het echt te verwijderen. Door een microvezeldoekje te gebruiken, kun je efficiënt en gemakkelijk stof verwijderen van verschillende oppervlakken in je huis.

  3. Cleaning Windows and Mirrors

  Als je je ramen en spiegels schoonmaakt met een microvezeldoekje, volg dan deze stappen voor de beste resultaten:

  1. Maak het doekje licht vochtig met water. Zorg ervoor dat het niet druipnat is.
  2. Vouw het doekje in vier delen, zodat je meerdere schone oppervlakken hebt om mee te werken.
  3. Gebruik een ander doekje voor verschillende oppervlakken, zoals ramen en spiegels, om kruisbesmetting te voorkomen.
  4. Spoel het doekje regelmatig uit tussen het gebruik door. Dit helpt vuil en strepen te voorkomen.

  Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je je ramen en spiegels streeploos schoon krijgen met een microvezeldoekje. Het is een effectieve en milieuvriendelijke manier om je schoonmaakroutine te verbeteren.

  4. Washing Your Car

  Het wassen van je auto met een microvezeldoekje is een effectieve en milieuvriendelijke methode. Volg deze stappen om het beste resultaat te bereiken:

  1. Bereid je auto voor: Parkeer je auto in de schaduw en zorg ervoor dat de lak van je auto koel is. Dit voorkomt dat het water en de autoshampoo te snel opdrogen.
  2. Spuit je auto af: Spoel je auto af met water om los vuil en stof te verwijderen.
  3. Maak de microvezeldoek nat: Maak de doek grondig nat met water.
  4. Voeg autoshampoo toe: Breng een kleine hoeveelheid autoshampoo aan op de doek en wrijf het in om schuim te creëren.
  5. Was je auto: Wrijf de doek zachtjes over het oppervlak van je auto om vuil en vlekken te verwijderen. Werk in secties om ervoor te zorgen dat je geen plekken overslaat.
  6. Spoel je auto af: Spoel je auto af met water om de autoshampoo te verwijderen.
  7. Droog je auto: Gebruik een schone, droge microvezeldoek om je auto af te drogen en strepen te voorkomen.

  Met deze stappen en een microvezeldoekje kun je je auto grondig en streeploos schoonmaken. Vergeet niet om je microvezeldoekje regelmatig te wassen om de beste prestaties te behouden.

  5. Dusting Electronics

  Als het gaat om het afstoffen van elektronica, zijn microvezeldoekjes een geweldige keuze. Hier zijn enkele stappen om elektronica effectief af te stoffen met een microvezeldoekje:

  1. Zorg ervoor dat de elektronica is uitgeschakeld en losgekoppeld van het stopcontact.
  2. Vouw het microvezeldoekje in vier delen om een ​​schone sectie te hebben voor elk apparaat.
  3. Veeg voorzichtig over het oppervlak van de elektronica om stof en vuil op te nemen. Let op gevoelige gebieden zoals schermen en knoppen.
  4. Als het doekje vol stof zit, schud het dan uit of spoel het uit en wring het uit voordat je verder gaat.
  5. Herhaal indien nodig de stappen voor andere elektronische apparaten.

  Geschiedenis: Wist je dat microvezeldoekjes oorspronkelijk werden ontwikkeld in de jaren 1950? Ze werden voor het eerst gebruikt in Zweden om glaswerk schoon te maken. Het geheim van hun efficiëntie ligt in de microscopisch kleine vezels die vuil en stof aantrekken. Sindsdien hebben microvezeldoekjes hun weg gevonden naar huishoudelijke taken zoals het afstoffen van elektronica, en zijn ze een onmisbaar hulpmiddel geworden voor het schoonmaken in het algemeen.

  Why is a Microfiber Cloth More Effective Than a Regular Cloth?

  Heb je je ooit afgevraagd waarom microvezeldoeken zo populair zijn geworden voor het schoonmaken? Het antwoord ligt in hun unieke structuur en eigenschappen die ze effectiever maken dan gewone doeken. In dit gedeelte zullen we de redenen onderzoeken waarom microvezeldoeken superieur zijn, van hun ingewikkelde structuur tot hun indrukwekkende absorptievermogen. We zullen ook ingaan op de milieuvriendelijke voordelen van het gebruik van microvezeldoeken, waardoor ze niet alleen een praktische keuze zijn, maar ook een duurzame keuze.

  1. Microfiber Structure

  Microvezeldoekjes zijn gemaakt van microvezels die zijn geweven tot een speciale structuur. Deze structuur zorgt voor de effectiviteit van de doekjes bij het reinigen. Hier zijn de stappen voor het begrijpen van de microfiberstructuur:

  1. Microvezelweefsel: De microfiberstructuur bestaat uit kleine vezels die fijner zijn dan menselijk haar. Deze vezels hebben een groot oppervlak waardoor ze stof en vuil beter kunnen vasthouden.
  2. Elektrostatische lading: De microvezels hebben een natuurlijke elektrostatische lading die ervoor zorgt dat stof en vuildeeltjes aan de doekjes worden aangetrokken en vastgehouden.
  3. Absorptievermogen: Door de kleine ruimtes tussen de vezels hebben microvezeldoekjes een hoog absorptievermogen. Ze kunnen veel vocht opnemen en vasthouden, wat helpt bij het reinigen van oppervlakken.

  Pro Tip: Om de levensduur van je microvezeldoekjes te verlengen, was ze apart van andere kledingstukken en gebruik geen wasverzachter. Dit kan de microfiberstructuur beschadigen en de effectiviteit verminderen.

  2. Absorbency

  Als het gaat om de absorptiekracht van een microvezeldoek, is het belangrijk om te begrijpen waarom het superieur is ten opzichte van een gewone doek. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen om de absorptiekracht van een microvezeldoek optimaal te benutten:

  1. Maak de doek vochtig: Bevochtig de doek lichtjes voordat u hem gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de vezels de vloeistof beter vasthouden.
  2. Vouw de doek in vier delen: Vouw de doek in vieren om meerdere absorptiepunten te creëren. Dit vergroot het oppervlak en verbetert de absorptiecapaciteit.
  3. Gebruik verschillende doeken voor verschillende oppervlakken: Gebruik een aparte doek voor het reinigen van verschillende oppervlakken om kruisbesmetting te voorkomen en de reinigingsprestaties te verbeteren.
  4. Spoel de doek tussen gebruik door: Spoel de doek uit met schoon water of was hem indien nodig tussen het gebruik van verschillende oppervlakken om de absorptiekracht te behouden.

  Door deze stappen te volgen, kunt u de absorptiekracht van een microvezeldoek maximaliseren en genieten van zijn superieure reinigingsprestaties.

  3. Eco-Friendly

  Microvezeldoeken zijn niet alleen effectief voor het schoonmaken, maar ze zijn ook milieuvriendelijk. Hier zijn enkele redenen waarom:

  1. Microvezelstructuur: De vezels in microvezeldoeken zijn ongelooflijk fijn, waardoor ze stof, vuil en bacteriën kunnen vasthouden zonder dat er agressieve chemicaliën nodig zijn.
  2. Absorptievermogen: Microvezeldoeken hebben uitstekend absorptievermogen, wat betekent dat ze morsingen en rommel kunnen opruimen met slechts een kleine hoeveelheid water, waardoor de behoefte aan wegwerpbare papieren handdoeken of doekjes wordt verminderd.
  3. Herbruikbaar: In tegenstelling tot wegwerp schoonmaakdoekjes of papieren handdoeken, kunnen microvezeldoeken meerdere keren worden hergebruikt. Was ze eenvoudig in de wasmachine na gebruik.
  4. Verminderd afval: Door microvezeldoeken te gebruiken, kunt u aanzienlijk de hoeveelheid afval verminderen die wordt gegenereerd door wegwerpartikelen voor schoonmaken.

  Door te kiezen voor het gebruik van microvezeldoeken, kunt u bijdragen aan een meer duurzame en milieuvriendelijke schoonmaakroutine.

  How Do You Use a Microfiber Cloth?

  Microvezeldoeken zijn een populaire schoonmaakhulp geworden vanwege hun veelzijdigheid en effectiviteit. Maar weet je hoe je ze op de juiste manier moet gebruiken? In dit gedeelte zullen we het stapsgewijze proces bespreken van hoe je een microvezeldoek kunt gebruiken voor schoonmaken. Van het bevochtigen van de doek tot het vouwen ervan in vier delen, we zullen alle essentiële technieken behandelen om maximale efficiëntie te garanderen. Daarnaast zullen we ook het belang verkennen van het gebruik van een aparte doek voor verschillende oppervlakken en waarom het cruciaal is om de doek tussen gebruik door te spoelen.

  1. Dampen the Cloth

  Om een microvezeldoekje op de juiste manier te gebruiken, volg je de volgende stappen:

  1. Maak het doekje vochtig: Bevochtig het doekje lichtjes met water. Dit zorgt ervoor dat het doekje effectiever vuil en vlekken kan verwijderen.
  2. Vouw het doekje in vier delen: Vouw het doekje in de lengte en vervolgens nogmaals in de breedte, zodat je vier gelijke delen krijgt. Hierdoor kun je elk deel van het doekje gebruiken en voorkom je dat vuil zich verspreidt.
  3. Gebruik een ander doekje voor verschillende oppervlakken: Om kruisbesmetting te voorkomen, gebruik je verschillende doekjes voor verschillende oppervlakken. Gebruik bijvoorbeeld een apart doekje voor de keuken, badkamer en ramen.
  4. Spoel het doekje tussendoor af: Spoel het doekje regelmatig uit onder warm water om vuil en bacteriën te verwijderen. Hierdoor blijft het doekje schoon en effectief.

  Door deze stappen te volgen, kun je optimaal gebruikmaken van een microvezeldoekje en zorgen voor een grondige en hygiënische reiniging.

  2. Fold the Cloth into Four Parts

  Om een microvezeldoekje op de juiste manier te gebruiken, moet je het doekje in vier delen vouwen. Volg deze stappen voor het vouwen van het doekje:

  1. Druk het doekje plat uit.
  2. Vouw het doekje in de lengte doormidden, zodat je een lange strook krijgt.
  3. Vouw de strook vervolgens in de breedte doormidden, zodat je een kleinere strook krijgt.
  4. Herhaal de vorige stap nog een keer door de kleinere strook in de breedte doormidden te vouwen.

  Op deze manier heb je het doekje netjes opgevouwen in vier gelijke delen. Dit maakt het gemakkelijk om het doekje op verschillende oppervlakken te gebruiken en voorkomt dat vuil of stof van het ene oppervlak op het andere wordt overgedragen.

  Wist je dat microvezeldoekjes tot wel 99% van de bacteriën kunnen verwijderen zonder het gebruik van chemicaliën? Dit maakt ze niet alleen effectiever, maar ook milieuvriendelijker dan gewone doekjes.

  3. Use a Different Cloth for Different Surfaces

  Het gebruik van verschillende doeken voor verschillende oppervlakken is essentieel bij het gebruik van een microvezeldoekje. Dit helpt om kruisbesmetting tussen verschillende oppervlakken te voorkomen en zorgt voor een effectieve reiniging. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

  1. Kies een microvezeldoek voor een specifiek type oppervlak, zoals een doek met een grove textuur voor het reinigen van harde oppervlakken en een zachte doek voor het reinigen van delicate oppervlakken.
  2. Gebruik een andere doek voor elk oppervlak dat u schoonmaakt. Dit voorkomt dat vuil en bacteriën van het ene oppervlak naar het andere worden overgedragen.
  3. Voorzie elke doek van een label of markeer ze met een kleur om gemakkelijk onderscheid te maken tussen de doeken voor verschillende oppervlakken.
  4. Houd de doeken apart en bewaar ze op een schone en droge plaats wanneer ze niet in gebruik zijn.

  Met deze aanpak kunt u optimaal profiteren van de reinigingskracht van microvezeldoeken en zorgen voor een hygiënische en effectieve reiniging van verschillende oppervlakken.

  4. Rinse the Cloth Between Uses

  Om een microvezeldoekje effectief te gebruiken, is het belangrijk om het doekje tussen gebruik door goed uit te spoelen. Hier zijn een aantal stappen om het doekje goed te spoelen:

  1. Na gebruik het doekje uitspoelen onder warm water om vuil en stofdeeltjes te verwijderen.
  2. Knijp het doekje goed uit om overtollig water te verwijderen.
  3. Indien nodig, herhaal het uitspoelen en uitknijpen van het doekje totdat het schoon en vrij is van vuil.
  4. Laat het doekje drogen voordat je het weer gebruikt om te voorkomen dat er bacteriën groeien.

  Door het doekje regelmatig uit te spoelen, zorg je ervoor dat het schoon blijft en effectief blijft in het schoonmaken van verschillende oppervlakken. Het spoelen van het doekje tussen gebruik door is een belangrijke stap om de levensduur van het doekje te verlengen en optimale resultaten te behouden.

  How Do You Maintain a Microfiber Cloth?

  Microvezeldoeken zijn een populaire schoonmaakhulp geworden vanwege hun vermogen om vuil en vet effectief op te vangen zonder de noodzaak van agressieve chemicaliën. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw microvezeldoek schoon en effectief blijft? In dit gedeelte zullen we bespreken wat de beste manier is om uw microvezeldoek te onderhouden – door het in de wasmachine te wassen. Door deze eenvoudige stap te volgen, kunt u uw microvezeldoek in topconditie houden voor al uw schoonmaakbehoeften.

  1. Wash the Cloth in the Washing Machine

  Als je een microvezeldoekje wilt wassen in de wasmachine, volg dan deze stappen:

  1. Verwijder eventuele grote stukken vuil of pluisjes van het doekje voordat je het in de wasmachine doet.
  2. Plaats het microvezeldoekje in de wasmachine samen met andere zachte stoffen, zoals handdoeken of kleding.
  3. Gebruik een mild wasmiddel zonder bleekmiddel om het doekje te wassen. Vermijd wasverzachters, omdat deze de absorberende eigenschappen van het doekje kunnen verminderen.
  4. Kies een delicaat wasprogramma met een lage temperatuur om het doekje te wassen. Hoge temperaturen kunnen de microvezels beschadigen.
  5. Laat het microvezeldoekje aan de lucht drogen. Vermijd het gebruik van een droger, omdat de hitte de microvezels kan beschadigen.

  Om de levensduur van je microvezeldoekje te verlengen, was je het apart van kleding met harde stoffen zoals spijkerbroeken en ritsen. Was het doekje regelmatig om ophoping van vuil en oliën te voorkomen. Door je microvezeldoekje op de juiste manier te wassen en te onderhouden, kun je keer op keer genieten van de effectieve reinigingskracht ervan.

  Veelgestelde vragen

  Hoe gebruik je een microvezeldoekje?

  Het gebruik van een microvezeldoekje is afhankelijk van het oppervlak dat je wilt schoonmaken. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over het gebruik van microvezeldoekjes.

  Kan ik mijn microvezeldoekjes in de machine wassen?

  Ja, microvezeldoekjes kunnen in de machine gewassen worden. Het is echter belangrijk om de juiste wasvoorschriften te volgen, zoals het vermijden van wasverzachter en het gebruik van een mild wasmiddel. Het is ook aan te raden om vuile microvezeldoekjes apart te wassen van andere was.

  Hoe ruim ik vocht op met een microvezeldoekje?

  Microvezeldoekjes hebben een hoog absorberend vermogen, waardoor ze geschikt zijn voor het opnemen van vocht. Voor een klamvochtige reiniging kun je het doekje licht bevochtigen met een sprayfles of plantenspuit. Voor grote hoeveelheden vocht kun je beter een speciale dweilsteel gebruiken.

  Welk microvezeldoekje is geschikt voor dagelijkse schoonmaakwerk?

  Voor dagelijks gebruik kun je het beste een klamvochtige doek gebruiken, eventueel in combinatie met een multifunctioneel doekje. Hiermee kun je gemakkelijk stof en vuil verwijderen zonder gebruik te maken van chemische schoonmaakmiddelen. Voor een hygiënisch resultaat is het belangrijk om regelmatig schone doeken te gebruiken.

  Zijn microvezeldoekjes geschikt voor het schoonmaken van glanzende meubels?

  Nee, microvezeldoekjes zijn niet geschikt voor het schoonmaken van glanzende meubels, houten meubels en glazen of spiegels. De kleine weerhaakjes op het doekje kunnen deze oppervlakken beschadigen. Gebruik voor deze materialen in plaats daarvan een suède zachte stofdoek of wegwerpstofwisser.

  Hoe maak ik vloeren schoon met een microvezeldoekje?

  Voor vloeren kun je het beste een klamvochtige doek of microvezel vloermop gebruiken. Vul een speciale mopgreep met water en gebruik dit om de vloer licht te bevochtigen voor het dweilen. Zo voorkom je dat er te veel vocht op de vloer terechtkomt. Voor een streeploos resultaat is het belangrijk om de juiste vochtigheid te hanteren.