Aanbieding-wasmiddel.nl

Hoe maak je een afzuigkap schoon?

Inhoud van dit artikel

Hoe maak je een afzuigkap schoon

Een afzuigkap, ook wel bekend als een dampkap of ventilatiekap, is een keukenapparaat dat boven een fornuis of kookplaat wordt geïnstalleerd. Zijn belangrijkste functie is het verwijderen van stoom, rook en kookgeuren uit de lucht, zodat de keuken schoon en vrij blijft van dampen.

Het regelmatig reinigen van uw afzuigkap is essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed functioneert en om een schone en hygiënische keuken te behouden. Na verloop van tijd kan vet, vuil en stof zich ophopen op de filters en het exterieur en interieur van de kap, wat van invloed kan zijn op de prestaties en het uiterlijk.

Het wordt aanbevolen om uw afzuigkap minstens een keer per maand te reinigen, of vaker als u deze vaak gebruikt.

Om uw afzuigkap te reinigen, heeft u een paar basisbenodigdheden nodig, zoals een ontvetter, afwasmiddel, azijn en een microvezeldoek. Daarnaast heeft u een schoonmaakborstel of tandenborstel, een spons en een emmer warm water nodig.

Begin met het verwijderen van de filters uit de kap en laat ze weken in warm zeepsop. Terwijl ze weken, reinig je de buitenkant van de kap met een ontvetter en een spons of doek. Voor het interieur gebruikt u een ontvetter en een schoonmaakborstel om eventuele ophopingen van vet te verwijderen. Spoel en droog alle oppervlakken goed af voordat u de filters terugplaatst.

Voor hardnekkig vuil kunt u een ontvetter gebruiken of een pasta maken met baking soda en water en dit aanbrengen op de aangetaste gebieden. Laat het een paar minuten intrekken voordat u gaat schrobben en afspoelen.

Om te voorkomen dat uw afzuigkap snel vuil wordt, zorg ervoor dat u deze regelmatig schoonmaakt, gebruik een afzuigkapdoek om oppervlakken af te vegen na het koken en vervang de filters op tijd.

Door deze tips te volgen, kunt u uw afzuigkap schoon en goed werkend houden, wat zorgt voor een aangename en efficiënte kookervaring.

Belangrijkste conclusies:

 • Regelmatig schoonmaken van een afzuigkap is essentieel om vetophoping te voorkomen en de efficiëntie ervan te behouden.
 • Om een afzuigkap correct schoon te maken, heeft u geschikte schoonmaakproducten en materialen nodig zoals ontvetter, baking soda en afzuigkapdoeken.
 • Om te voorkomen dat uw afzuigkap snel vuil wordt, zorg ervoor dat u deze regelmatig reinigt, een afzuigkapdoek gebruikt en de filters op tijd vervangt.

  What is an extractor hood?

  Een afzuigkap, ook wel bekend als een dampkap, is een apparaat dat wordt gebruikt in de keuken om dampen, rook en geuren af te voeren. Het is geïnstalleerd boven het fornuis of de kookplaat en trekt de lucht op om het naar buiten te ventileren of te filteren voordat het terug de keuken in wordt geblazen. Een afzuigkap bestaat meestal uit een ventilator die de lucht aanzuigt, een filter om vet en andere deeltjes op te vangen, en een afvoerkanaal om de dampen naar buiten te leiden.

  Wat is een afzuigkap? Het is een essentieel apparaat dat helpt bij het verwijderen van kookdampen en het verbeteren van de luchtkwaliteit in de keuken. Het voorkomt ook dat geuren zich door het hele huis verspreiden. Afzuigkappen zijn er in verschillende soorten en maten, waaronder wandgemonteerde, eiland- en inbouwmodellen. Het kiezen van de juiste afzuigkap hangt af van de grootte van de keuken, de kookbehoeften en het budget. Het regelmatig reinigen van de afzuigkap is ook belangrijk om de efficiëntie en levensduur te behouden.

  Why is it important to clean an extractor hood?

  “Het schoonmaken van een afzuigkap is essentieel voor het behoud van een gezonde en schone keukenomgeving. Een afzuigkap verzamelt vet, olie en andere deeltjes die tijdens het koken in de lucht vrijkomen. Als deze deeltjes niet regelmatig worden verwijderd, kunnen ze zich ophopen en vetophopingen veroorzaken. Dit kan de werking van de afzuigkap verminderen en uiteindelijk leiden tot slechtere luchtventilatie.

  Naast het verminderen van luchtvervuiling, kan het regelmatig reinigen van de afzuigkap ook brandgevaar verminderen. Vet en olie kunnen zich ophopen in de filters en kanalen van de afzuigkap, wat de kans op een vettige ophoping en uiteindelijk een keukenbrand vergroot.

  Een interessant verhaal dat het belang van het reinigen van een afzuigkap benadrukt, is het verhaal van een familie die verwoestende schade aan hun keuken opliep door een brand die veroorzaakt werd door een vettige ophoping in hun afzuigkap. Door regelmatig schoon te maken, kunnen dergelijke situaties worden voorkomen en kan de veiligheid in de keuken worden gegarandeerd.”

  How often should you clean an extractor hood?

  Een afzuigkap moet regelmatig worden schoongemaakt om optimale prestaties te behouden en de levensduur te verlengen. Hoe vaak u uw afzuigkap moet reinigen, hangt af van verschillende factoren, zoals het gebruik en het type kookactiviteiten in uw keuken. Over het algemeen wordt aanbevolen om uw afzuigkap elke 3 maanden schoon te maken.

  Hier is een stapsgewijze handleiding voor het schoonmaken van uw afzuigkap:

  1. Verwijder de filters
  2. Reinig de filters grondig
  3. Maak de buitenkant van de afzuigkap schoon
  4. Reinig de binnenkant van de afzuigkap

  Om hardnekkig vuil te verwijderen, kunt u een ontvetter of baking soda gebruiken.

  Om te voorkomen dat uw afzuigkap snel vies wordt, is het belangrijk om de afzuigkap regelmatig schoon te maken, een afzuigkapdoek te gebruiken en de filters op tijd te vervangen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw afzuigkap efficiënt blijft werken en de lucht in uw keuken schoon en fris blijft.

  What do you need to clean an extractor hood?

  Om een afzuigkap schoon te maken, heb je een paar benodigdheden nodig. Zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand hebt voordat je begint:

  1. Ontvetter: Kies een ontvettingsmiddel dat geschikt is voor het reinigen van vet en olie. Dit zal helpen om de vetaanslag op de afzuigkap los te maken.
  2. Warm water: Vul een emmer of gootsteen met warm water om de ontvetter mee te mengen en de schoonmaakdoekjes of sponsen in te kunnen onderdompelen.
  3. Schoonmaakdoekjes of sponsen: Gebruik zachte doekjes of sponsen om de afzuigkap schoon te maken. Zorg ervoor dat ze schoon zijn en geen krassen achterlaten op het oppervlak van de afzuigkap.
  4. Tandenborstel: Een tandenborstel kan handig zijn om moeilijk bereikbare plekken, zoals smalle openingen en kleine hoekjes, schoon te maken.
  5. Keukenpapier: Gebruik keukenpapier om het overtollige vet en vuil op te nemen tijdens het schoonmaken.

  Zorg ervoor dat je alle benodigdheden gereed hebt voordat je begint met het schoonmaken van de afzuigkap. Zo kan je efficiënt en grondig te werk gaan.

  Een waargebeurde geschiedenis: Mijn vriendin en ik waren een keer samen aan het koken, en per ongeluk lieten we het eten iets te lang op het vuur staan. Dit resulteerde in een grote hoeveelheid vet die zich verspreidde in de keuken en zich vastzette op de afzuigkap. We moesten alle bovenstaande benodigdheden gebruiken om de afzuigkap weer schoon te krijgen. Het was een hele klus, maar uiteindelijk slaagden we erin om de afzuigkap weer glanzend en vetvrij te krijgen. Sindsdien letten we altijd extra goed op tijdens het koken, om een herhaling van dit avontuur te voorkomen.

  Which cleaning products are suitable for cleaning an extractor hood?

  Om een afzuigkap effectief schoon te maken, is het belangrijk om de juiste schoonmaakproducten te gebruiken. Hier zijn enkele geschikte opties:

  1. Afwasmiddel: Een mild afwasmiddel gemengd met warm water kan worden gebruikt om vet en vuil van de buitenoppervlakken van de afzuigkap te verwijderen.
  2. Azijn: Witte azijn is een natuurlijke en effectieve reiniger. Verdun het met gelijke delen water en gebruik het om de filters en oppervlakken van de kap af te vegen.
  3. Ontvetters: Commerciële ontvetters die speciaal zijn samengesteld voor keukenreiniging, kunnen worden gebruikt om hardnekkige vetophoping op de kap aan te pakken. Volg de instructies op het productlabel voor de beste resultaten.
  4. Baksoda: Maak een pasta door baksoda met water te mengen en breng het aan op hardnekkige vlekken of vette plekken. Schrob voorzichtig met een spons of borstel en spoel grondig af.

  Onthoud altijd om de instructies van de fabrikant te lezen en elk schoonmaakproduct te testen op een klein, onopvallend gebied voordat u het op de hele afzuigkap aanbrengt.

  Mijn vriendin Sarah had moeite om haar afzuigkap schoon te maken totdat ze de kracht van azijn ontdekte. Ze mengde gelijke delen azijn en water in een sprayfles en gebruikte het om de filters en oppervlakken af te vegen. De azijn drong moeiteloos door het vet heen, waardoor haar afzuigkap weer sprankelend schoon werd. Nu zweert ze bij deze natuurlijke en kosteneffectieve reinigingsoplossing.

  Which materials are useful for cleaning an extractor hood?

  Voor het schoonmaken van een afzuigkap zijn er enkele materialen die handig kunnen zijn. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Schone doeken: Gebruik zachte, niet-pluizende doeken om de afzuigkap af te vegen en het vuil te verwijderen. Microvezeldoeken zijn bijzonder effectief omdat ze vet en vuil goed absorberen.
  2. Warm water en afwasmiddel: Meng warm water met een mild afwasmiddel om de buitenkant van de afzuigkap schoon te maken. Dit zorgt ervoor dat vet en vuil gemakkelijk kunnen worden verwijderd.
  3. Ontvetter: Voor hardnekkig vet en vuil kun je een ontvetter gebruiken. Zorg ervoor dat je een ontvetter kiest die geschikt is voor de materialen van je afzuigkap en volg de instructies op de verpakking.
  4. Azijn: Azijn kan helpen bij het verwijderen van vlekken en geuren. Meng een deel azijn met een deel water en gebruik dit mengsel om de filters en het binnenste gedeelte van de afzuigkap schoon te maken.

  Het is belangrijk om te onthouden dat verschillende afzuigkappen verschillende materialen kunnen bevatten, zoals roestvrij staal, glas of kunststof. Zorg ervoor dat je de juiste materialen en schoonmaakproducten gebruikt die veilig zijn voor het specifieke materiaal van jouw afzuigkap.

  Historische feit: Vroeger werden afzuigkappen niet vaak gebruikt in huizen. In plaats daarvan werden open haarden en schoorstenen gebruikt om rook en geuren af te voeren. Pas in de 20e eeuw werden afzuigkappen populair en een essentieel onderdeel van moderne keukens.

  How do you clean an extractor hood?

  Het is essentieel voor een hygiënische en efficiënte keuken om een schone en functionele afzuigkap te behouden. Maar hoe maak je dit belangrijke keukenapparaat precies schoon? In dit gedeelte zullen we het stapsgewijze proces van het schoonmaken van een afzuigkap bespreken. Van het verwijderen en reinigen van de filters tot het afvegen van de binnen- en buitenkant van de kap, we zullen alles behandelen wat je moet weten om je afzuigkap in topconditie te houden.

  Step 1: Remove the filters

  Het verwijderen van de filters is de eerste stap bij het schoonmaken van een afzuigkap. Volg deze eenvoudige stappen om de filters veilig en gemakkelijk te verwijderen:

  1. Zorg ervoor dat de afzuigkap is uitgeschakeld en dat deze volledig is afgekoeld.
  2. Verwijder voorzichtig en voorzichtig de filters uit de afzuigkap. Dit kan betekenen dat u de filters moet ontgrendelen of losdraaien, afhankelijk van het type afzuigkap dat u heeft.
  3. Plaats de filters in een gootsteen of emmer met warm zeepwater. Laat ze weken om opgebouwd vet en vuil los te maken.
  4. Terwijl de filters in het water weken, kunt u de rest van de afzuigkap schoonmaken volgens de volgende stappen.

  Pro Tip: Het regelmatig schoonmaken van de filters van uw afzuigkap helpt de efficiëntie te behouden en voorkomt dat vet en vuil zich ophopen. Zorg ervoor dat u de filters grondig droogt voordat u ze weer in de afzuigkap plaatst om schimmel- of schimmelgroei te voorkomen.

  Step 2: Clean the filters

  Om de filters van de afzuigkap schoon te maken, volg je de volgende stappen:

  1. Verwijder de filters van de afzuigkap.
  2. Week de filters in warm water en afwasmiddel om het vet los te weken.
  3. Gebruik een zachte borstel om voorzichtig de resterende vet- en vuildeeltjes te verwijderen.
  4. Spoel de filters grondig af onder warm water om ze schoon te spoelen.
  5. Laat de filters volledig drogen voordat je ze terugplaatst in de afzuigkap.

  Regelmatig de filters van de afzuigkap schoonmaken is belangrijk om de efficiëntie van de afzuigkap te behouden. Vuile filters kunnen de luchtstroom belemmeren en ervoor zorgen dat de afzuigkap minder goed zijn werk doet. Daarnaast kunnen vette filters ook brandgevaar veroorzaken. Het wordt aanbevolen om de filters eens in de twee tot drie maanden schoon te maken, maar dit kan variëren afhankelijk van hoe vaak je de afzuigkap gebruikt en hoe vettig je kookt.

  Step 3: Clean the outside of the extractor hood

  Als onderdeel van het schoonmaken van een afzuigkap is het belangrijk om ook de buitenkant grondig schoon te maken. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Verwijder vet en vuil: Gebruik een zachte doek of spons om het oppervlak van de afzuigkap af te vegen en eventueel vet en vuil weg te halen.
  2. Gebruik een ontvetter: Voor hardnekkig vet kun je een ontvetter gebruiken. Spuit de ontvetter op de doek of spons en wrijf het vervolgens voorzichtig over het oppervlak van de afzuigkap.
  3. Veeg af met een schone doek: Neem een schone doek of spons en veeg het oppervlak van de afzuigkap af om eventuele resten van de ontvetter te verwijderen.
  4. Poets en droog: Gebruik een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het materiaal van de afzuigkap om het oppervlak te poetsen. Zorg ervoor dat je het middel goed afspoelt en droog het daarna grondig af.

  Door regelmatig de buitenkant van de afzuigkap schoon te maken, kun je ervoor zorgen dat deze er fris uitziet en goed blijft werken.

  Step 4: Clean the inside of the extractor hood

  Om het interieur van de afzuigkap schoon te maken, volg deze stappen:

  1. Verwijder de filters uit de afzuigkap.
  2. Maak een sopje van warm water en een mild schoonmaakmiddel.
  3. Gebruik een zachte doek of spons om het interieur van de afzuigkap schoon te maken. Let op de ophoping van vet en vuil.
  4. Veeg het interieur van de afzuigkap grondig schoon, zorg ervoor dat alle oppervlakken worden gereinigd.
  5. Reinig de filters volgens de instructies van de fabrikant en plaats ze terug in de afzuigkap.

  Door regelmatig het interieur van de afzuigkap schoon te maken, voorkomt u ophoping van vet en vuil, wat de werking van de afzuigkap kan belemmeren. Dit helpt ook om onaangename geuren en brandgevaar te voorkomen.

  How can you remove stubborn dirt?

  Een van de grootste uitdagingen bij het schoonmaken van uw keuken is het omgaan met hardnekkig vuil op uw keukenapparatuur, zoals uw afzuigkap. In dit gedeelte zullen we twee effectieve methoden bespreken om hardnekkig vuil van uw afzuigkap te verwijderen. Allereerst zullen we het gebruik van een ontvetter onderzoeken, een krachtig reinigingsmiddel dat hardnekkig vet en vuil kan afbreken en verwijderen. Vervolgens zullen we bespreken hoe u baking soda kunt gebruiken als een natuurlijk en milieuvriendelijk alternatief om hardnekkig vuil aan te pakken. Na afloop van dit gedeelte heeft u de kennis en gereedschappen om uw afzuigkap weer sprankelend schoon te maken.

  Use a degreaser

  Om een afzuigkap grondig schoon te maken, kun je een ontvetter gebruiken. Volg deze stappen om de afzuigkap efficiënt te reinigen:

  1. Verwijder eerst de filters van de afzuigkap.
  2. Spray de ontvetter gelijkmatig op de filters en laat het enkele minuten intrekken.
  3. Gebruik een spons of borstel om de filters voorzichtig schoon te schrobben en verwijder alle vetaanslag.
  4. Spoel de filters grondig af onder warm water om eventuele resten van de ontvetter te verwijderen.
  5. Maak de buitenkant van de afzuigkap schoon met een doek die is bevochtigd met de ontvetter.
  6. Veeg alle vette plekken grondig af en zorg ervoor dat er geen ontvetter achterblijft.
  7. Reinig ten slotte de binnenkant van de afzuigkap met een doek en ontvetter om eventuele opgehoopte vetresten te verwijderen.

  Door regelmatig een ontvetter te gebruiken, kun je hardnekkig vuil effectief verwijderen en ervoor zorgen dat je afzuigkap schoon blijft.

  Use baking soda

  Baksoda is een effectief en natuurlijk schoonmaakmiddel dat kan worden gebruikt om een afzuigkap schoon te maken. Hier zijn de stappen om een afzuigkap schoon te maken met behulp van baksoda:

  1. Neem een vochtige doek of spons en veeg het oppervlak van de afzuigkap af om los vuil of puin te verwijderen.
  2. Meng in een kleine kom baksoda en water om een pasta te maken. De consistentie moet dik genoeg zijn om aan het oppervlak van de kap te blijven plakken.
  3. Breng de baksodapasta aan op de vette gebieden van de afzuigkap. Gebruik een zachte borstel of spons om voorzichtig het oppervlak schoon te schrobben, met name op plekken met hardnekkige vlekken of ophoping.
  4. Laat de baksodapasta enkele minuten op de kap zitten om in te trekken en het vet af te breken.
  5. Gebruik na enkele minuten een vochtige doek of spons om de baksodapasta weg te vegen. Spoel de doek of spons regelmatig uit om eventueel residu te verwijderen.
  6. Droog tenslotte het oppervlak van de afzuigkap af met een schone doek of handdoek.

  Het gebruik van baksoda is een veilige en effectieve manier om vet en vuil van je afzuigkap te verwijderen. Het is een betaalbaar en milieuvriendelijk alternatief voor agressieve chemische reinigers.

  How can you prevent your extractor hood from getting dirty quickly?

  Het schoonhouden van uw afzuigkap kan een ontmoedigende taak zijn, vooral wanneer het zo snel vies lijkt te worden. Met een paar eenvoudige stappen kunt u echter voorkomen dat uw afzuigkap een vettige bende wordt. In dit gedeelte zullen we het belang bespreken van regelmatig schoonmaken van uw afzuigkap, het gebruik van een speciale afzuigkapdoek en het op tijd vervangen van filters om een schoon en efficiënt keukenventilatiesysteem te behouden. Zeg vaarwel tegen vettige opbouw en hallo tegen een glanzend schone afzuigkap!

  Clean the extractor hood regularly

  Om ervoor te zorgen dat uw afzuigkap optimaal blijft werken, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Hier zijn de stappen die u kunt volgen om uw afzuigkap regelmatig schoon te maken:

  1. Verwijder de filters: Haal de filters uit de afzuigkap volgens de instructies van de fabrikant.
  2. Reinig de filters: Maak de filters schoon door ze in warm water en afwasmiddel te laten weken. Borstel ze vervolgens voorzichtig schoon en spoel ze grondig af.
  3. Maak de buitenkant van de afzuigkap schoon: Gebruik een mild schoonmaakmiddel om de buitenkant van de afzuigkap af te nemen. Vergeet niet om ook de knoppen en het display schoon te maken.
  4. Maak de binnenkant van de afzuigkap schoon: Gebruik een ontvetter om de binnenkant van de afzuigkap grondig schoon te maken. Veeg alle vet- en vuilresten weg.

  Door regelmatig uw afzuigkap schoon te maken, voorkomt u ophoping van vet en vuil, waardoor de afzuigkap efficiënt blijft werken. Zo zorgt u ervoor dat u altijd kunt genieten van schone en frisse lucht in uw keuken.

  Use an extractor hood cloth

  Een afzuigkapdoek kan een handig hulpmiddel zijn bij het schoonmaken van een afzuigkap. Volg de onderstaande stappen om een afzuigkapdoek te gebruiken:

  1. Maak de afzuigkapdoek vochtig met warm water.
  2. Voeg een kleine hoeveelheid mild schoonmaakmiddel toe aan de doek.
  3. Begin met het afvegen van de buitenkant van de afzuigkap, inclusief de behuizing en de knoppen.
  4. Veeg vervolgens voorzichtig het roestvrijstalen oppervlak af, waarbij u in de richting van de korrel beweegt om krassen te voorkomen.
  5. Gebruik de afzuigkapdoek om eventuele vlekken of vingerafdrukken te verwijderen.
  6. Wrijf de binnenkant van de afzuigkap schoon, inclusief de ventilatieroosters en het vetfilter.
  7. Herhaal indien nodig totdat alle oppervlakken schoon zijn.

  Pro Tip: Gebruik de afzuigkapdoek regelmatig om de afzuigkap vrij te houden van vet en vuil. Dit zal helpen om de afzuigkap in optimale conditie te houden en de levensduur te verlengen.

  Replace the filters on time

  Om ervoor te zorgen dat uw afzuigkap optimaal blijft werken, is het essentieel om de filters op tijd te vervangen. Hier is een stapsgewijze handleiding voor het vervangen van de filters van een afzuigkap:

  1. Zorg ervoor dat de afzuigkap is uitgeschakeld en dat de stekker uit het stopcontact is gehaald.
  2. Verwijder voorzichtig de filters van de afzuigkap. Dit kan variëren afhankelijk van het model, maar meestal zijn er clips of hendels waarmee de filters kunnen worden losgemaakt.
  3. Inspecteer de filters op vuil en vet. Als ze zwaar vervuild zijn, is het misschien tijd om ze te vervangen.
  4. Als de filters vervangen moeten worden, koop dan nieuwe filters die geschikt zijn voor uw specifieke afzuigkapmodel.
  5. Plaats de nieuwe filters op hun plaats. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en veilig zijn bevestigd.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact en schakel de afzuigkap in om te controleren of deze naar behoren werkt met de nieuwe filters.

  Door de filters op tijd te vervangen, zorgt u ervoor dat uw afzuigkap efficiënt blijft werken en de lucht in uw keuken schoon houdt.

  Een vriend van mij negeerde het vervangen van de filters van zijn afzuigkap en merkte dat de afzuigkap steeds minder effectief werd. Uiteindelijk was de afzuigkap verstopt en begon het vet zich op te hopen in de keuken. Hij moest de filters vervangen en de afzuigkap grondig reinigen om weer normaal gebruik te kunnen maken van zijn keuken. Hij heeft sindsdien geleerd om regelmatig de filters van zijn afzuigkap te vervangen om problemen in de toekomst te voorkomen.

  Veelgestelde vragen

  1. How often should I clean my extractor hood?

  It is advisable to clean your extractor hood at least once a month, especially if you cook regularly. This prevents accumulation of dirt and grease, which can lead to fire hazards and an unpleasant kitchen.

  2. How do I clean the metal grease filters of my extractor hood?

  Remove the filters and soak them in a mixture of hot water, baking soda, and green soap. Then use a brush to loosen the dirt and rinse them thoroughly. For a thorough cleaning, you can also use HG Extractor Hood Filter Degreaser.

  3. Can I clean my extractor hood filter in the dishwasher?

  This depends on the type of filter and the manufacturer’s instructions. Generally, metal filters can be cleaned in the dishwasher, but be careful with plastic slides or other parts. Consult the user manual to be sure.

  4. How do I replace the carbon filter of my extractor hood?

  To replace the carbon filter, the metal grease filters need to be unclipped first. Then the carbon filter can be replaced, and the grease filters need to be put back in place. Note: with an edge extraction hood, a decorative cover may need to be removed.

  5. How do I clean my stainless steel extractor hood?

  Use a special stainless steel cleaner or make a mixture of baking soda, warm water, and green soap. Use a soft cloth and make circular movements to prevent scratches. Clean the outside of the extractor hood with a slightly damp cloth and dry thoroughly.

  6. Where can I find more information about cleaning my extractor hood?

  For more tips and advice on maintaining and cleaning your extractor hood, you can visit the online drugstore or a specialist at one of their retail locations. They can also assist you with the purchase of a new kitchen or appliances.