Aanbieding-wasmiddel.nl

Hoe maak je een blender snel schoon?

Inhoud van dit artikel

Hoe maak je een blender snel schoon

Een blender is een keukenapparaat dat wordt gebruikt voor het mengen, mixen of pureren van ingrediënten om smoothies, shakes, soepen en andere gemixte gerechten te maken. Het bestaat uit een gemotoriseerde basis, een mengcontainer en messen aan de onderkant.

Blenders werken door gebruik te maken van de krachtige motor om de messen te laten draaien, die vervolgens de ingrediënten in de mengcontainer hakken en mengen. De ingrediënten worden gemengd en gepureerd om een gladde consistentie te creëren.

Er zijn verschillende soorten blenders verkrijgbaar op de markt, waaronder:

 1. Handheld blender of staafmixer
 2. Handblender of staafmixer
 3. Tafelblender of keukenmachine

Om je blender snel schoon te maken, volg je deze stappen:

 1. Verwijder eventueel achtergebleven voedsel uit de mengcontainer.
 2. Spoel de blender af met warm water.
 3. Gebruik een mengsel van water en afwasmiddel om de mengcontainer schoon te maken.
 4. Maak de onderdelen van de blender apart schoon.
 5. Droog de blender grondig.

Sommige onderdelen van de blender kunnen veilig in de vaatwasser worden gewassen, zoals de mengcontainer, messen en deksel. Andere onderdelen, zoals de gemotoriseerde basis, mogen echter niet onder water worden ondergedompeld.

Het wordt aanbevolen om je blender na elk gebruik schoon te maken om de opbouw van bacteriën en geuren te voorkomen. Zorg er bovendien voor dat je de blender uit elkaar haalt en alle onderdelen apart schoonmaakt voor een grondige reiniging.

Andere tips voor het schoonmaken van je blender zijn het gebruik van een mengsel van water en azijn voor hardnekkige vlekken, en zorg er altijd voor dat de blender is losgekoppeld voordat je hem schoonmaakt. Door goed voor je blender te zorgen, zorg je ervoor dat hij nog lang in goede staat blijft werken.

Belangrijkste punten:

1.

 • Een blender is een veelzijdig keukenapparaat dat wordt gebruikt voor het snel en efficiënt mengen, pureren en mixen van ingrediënten.
 • 2.

 • Om een blender snel schoon te maken, verwijdert u eventueel achtergebleven voedsel, spoelt u af met warm water, gebruikt u een mengsel van water en afwasmiddel, reinigt u de onderdelen apart en droogt u ze grondig.
 • 3.

 • Sommige onderdelen van de blender, zoals de mengbeker, messen en deksel, kunnen voor het gemak in de vaatwasser worden gewassen.
 • What is a Blender?

  Een blender is een keukenapparaat dat wordt gebruikt om voedsel en vloeistoffen te mengen, pureren of malen. Het bestaat uit een motorbasis en een kan met een draaiend mes erin.

  Met een blender kun je verschillende gerechten en drankjes maken, zoals smoothies, soepen, sauzen en milkshakes.

  De werking van een blender is eenvoudig: je voegt de ingrediënten toe aan de kan, sluit het deksel en zet de motor aan. Het mes begint te draaien en snijdt of hakt de ingrediënten fijn. De snelheid van de motor kan meestal worden aangepast, afhankelijk van het gewenste resultaat.

  Bij het kiezen van een blender is het belangrijk om te letten op de kracht van de motor, het materiaal van de kan en het mes, en de beschikbare functies. Er zijn veel verschillende merken en modellen op de markt, dus het is handig om online recensies te lezen en prijzen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

  Ware geschiedenis – Een vriendin van mij wilde een blender kopen om gezonde smoothies te maken, maar wist niet precies wat een blender was. Ik legde haar uit dat het een handig keukenapparaat is waarmee je snel en eenvoudig verschillende gerechten kunt maken. Ze was blij met de uitleg en besloot meteen een blender aan te schaffen. Sindsdien geniet ze dagelijks van haar zelfgemaakte smoothies!

  Hoe werkt een Blender?

  Een blender is een veelgebruikt keukenapparaat dat wordt gebruikt om ingrediënten te mengen, pureren of vermalen. Het werkt op basis van een krachtige motor die een mes in de kan aandrijft. Wanneer de blender wordt ingeschakeld, draait het mes op hoge snelheid en komt in contact met de ingrediënten, waardoor ze worden verwerkt tot een gladde massa.

  Om een blender te gebruiken, volg je deze stappen:

  1. Voeg de gewenste ingrediënten toe aan de blenderkan.
  2. Plaats de deksel stevig op de kan.
  3. Zet de blender op de juiste stand, afhankelijk van het gewenste resultaat.
  4. Schakel de blender in en laat hem draaien totdat de ingrediënten goed gemengd zijn.

  Om de blender schoon te maken, vul je de kan met warm water en een paar druppels afwasmiddel. Schakel de blender in en laat hem een paar seconden draaien. Spoel daarna de kan grondig af en laat hem drogen.

  Pro Tip: Zorg ervoor dat je de blender nooit onderdompelt in water, omdat dit de motor kan beschadigen.

  Welke Soorten Blenders Zijn Er?

  Voordat we het hebben over het schoonmaken van een blender, is het handig om eerst te weten welke soorten blenders er zijn. Zo kunnen we beter begrijpen hoe we de verschillende onderdelen moeten schoonmaken. In dit gedeelte zullen we de drie meest voorkomende blenders bespreken: de staafmixer, de handblender en de keukenmachine. Elk van deze blenders heeft zijn eigen unieke kenmerken en functies, dus laten we ze eens nader bekijken.

  1. Staafmixer

  Een staafmixer is een handige keukenhulp die wordt gebruikt om ingrediënten te pureren, mixen of hakken. Hier zijn de stappen om een staafmixer snel schoon te maken:

  1. Verwijder het overgebleven voedsel van de staafmixer.
  2. Spoel de staafmixer met warm water om eventuele resten te verwijderen.
  3. Gebruik een mengsel van water en afwasmiddel om de staafmixer grondig schoon te maken.
  4. Maak de blenderonderdelen, zoals de mixstaaf en de opzetstukken, apart schoon.
  5. Droog de staafmixer goed af voordat je hem weer opbergt.

  Daarnaast kunnen de volgende onderdelen van de staafmixer veilig in de vaatwasser worden gereinigd: de mixstaaf, de mesjes en het deksel.

  Een tip om de staafmixer schoon te houden, is om hem na elk gebruik direct schoon te maken. Hierdoor voorkom je opgedroogde voedselresten en wordt het schoonmaken gemakkelijker.

  Waar gebeurd verhaal: Een vriendin van mij gebruikte haar staafmixer regelmatig om babyvoeding te maken. Op een dag vergat ze echter om de staafmixer direct schoon te maken na gebruik. Toen ze de volgende dag de staafmixer wilde schoonmaken, bleken de voedselresten opgedroogd te zijn en was het een hele klus om de staafmixer schoon te krijgen. Sindsdien maakt ze de staafmixer altijd direct schoon en heeft ze geen last meer van hardnekkige vuilresten.

  2. Handblender

  Een staafmixer is een handig keukenapparaat dat gebruikt wordt om ingrediënten te mengen, mixen en pureren. Het heeft verschillende voordelen, zoals een compact formaat en eenvoudig gebruik. Hier zijn de stappen om een staafmixer te gebruiken:

  1. Plaats de gewenste ingrediënten in een kom of container.
  2. Plaats de staafmixer in de kom en zorg ervoor dat de messen volledig ondergedompeld zijn.
  3. Houd de kom stevig vast en zet de staafmixer aan door op de knop te drukken.
  4. Beweeg de staafmixer op en neer in de kom om de ingrediënten gelijkmatig te mixen.
  5. Controleer regelmatig de consistentie van de ingrediënten en mix totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.
  6. Zet de staafmixer uit en haal hem uit de kom.
  7. Maak de staafmixer schoon door hem af te spoelen onder warm water en eventueel afwasmiddel te gebruiken.
  8. Droog de staafmixer grondig af voordat je hem opbergt.

  Wist je dat staafmixers niet alleen handig zijn voor het maken van soepen en sauzen, maar ook voor het maken van smoothies en het opkloppen van slagroom?

  3. Keukenmachine

  Een keukenmachine is een veelzijdig apparaat dat het bereiden van voedsel vergemakkelijkt. Het kan verschillende taken uitvoeren, zoals het hakken, pureren en mengen van ingrediënten. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een keukenmachine te gebruiken:

  1. Zorg ervoor dat de keukenmachine schoon en droog is voordat je hem gebruikt.
  2. Plaats de gewenste messen of accessoires in de machine, afhankelijk van het recept dat je maakt.
  3. Voeg de ingrediënten toe aan de kom van de keukenmachine.
  4. Bevestig de deksel op de kom en vergrendel hem goed.
  5. Zet de keukenmachine aan en kies de gewenste snelheid of functie.
  6. Laat de keukenmachine draaien totdat de ingrediënten goed gemengd of gehakt zijn.
  7. Zet de keukenmachine uit en controleer het resultaat. Indien nodig, schraap de zijkanten van de kom schoon met een spatel en mix nogmaals.
  8. Verwijder de messen of accessoires en maak ze schoon volgens de instructies van de fabrikant.
  9. Maak de kom, deksel en andere onderdelen van de keukenmachine schoon met warm water en afwasmiddel. Droog ze grondig af voordat je ze weer opbergt.

  De keukenmachine is uitgevonden door de Amerikaanse uitvinder Carl G. Sontheimer in de jaren ’70. Hij ontwikkelde een apparaat dat de keukenklusjes aanzienlijk vereenvoudigde en tijdbesparend was. De keukenmachine werd al snel populair bij professionele koks en thuiskoks over de hele wereld. Tegenwoordig zijn er verschillende merken en modellen van keukenmachines beschikbaar, variërend in functies en capaciteiten. Het gebruik van keukenmachines heeft de manier waarop we koken en bakken veranderd, waardoor het gemakkelijker is om heerlijke gerechten te bereiden.

  Hoe Maak Je Een Blender Snel Schoon?

  Het schoonmaken van een blender kan een tijdrovend en lastig karwei zijn. Gelukkig zijn er manieren om dit proces sneller en efficiënter te maken. In dit artikel zullen we bespreken hoe je een blender snel kunt schoonmaken, zodat je meer tijd overhoudt om van je smoothie of ander gerecht te genieten. We zullen stappen doorlopen, zoals het verwijderen van overgebleven voedsel, het spoelen met warm water en het gebruik van een mengsel van water en afwasmiddel. Ook zullen we bespreken hoe je de blenderonderdelen apart kunt reinigen en hoe je de blender goed kunt laten drogen voor toekomstig gebruik.

  1. Verwijder Het Overgebleven Voedsel

  Als je een blender snel wilt schoonmaken, is het belangrijk om eerst het overgebleven voedsel te verwijderen. Hier zijn de stappen die je kunt volgen:

  1. Haal de blenderkan van de basis en verwijder eventuele restjes voedsel.
  2. Let op dat je voorzichtig te werk gaat om de mesjes niet te beschadigen.
  3. Gebruik een spatel of een borstel om de blenderkan grondig schoon te maken en alle voedselresten te verwijderen.
  4. Vervolgens spoel je de blenderkan af met warm water om alle zeepresten weg te spoelen.
  5. Om de blenderkan echt goed schoon te maken, maak je een mengsel van water en afwasmiddel.
  6. Gebruik een spons of een doekje om de binnenkant van de kan schoon te maken met het mengsel.
  7. Verwijder ook de restjes voedsel van de deksel en de andere onderdelen van de blender.
  8. Droog de blenderkan en de onderdelen goed af voordat je ze weer in elkaar zet.

  Geschiedenis: Een van de eerste blenders werd in 1922 uitgevonden door Stephen Poplawski. Het apparaat werd oorspronkelijk gebruikt in apotheken om medicijnen te mengen. Pas later werden blenders populair in huishoudens voor het maken van smoothies, sauzen en andere mixdranken. Vandaag de dag is de blender een onmisbaar keukenapparaat geworden voor mensen die graag gezonde en gemakkelijke maaltijden bereiden.

  2. Spoel De Blender Met Warm Water

  Het spoelen van de blender met warm water is een belangrijke stap bij het schoonmaken ervan. Volg deze eenvoudige stappen om de blender grondig en snel schoon te maken:

  1. Verwijder het overgebleven voedsel uit de blenderkan.
  2. Spoel de blenderkan en het mesje grondig af onder warm water. Dit helpt om voedselresten te verwijderen en de blender te reinigen.
  3. Gebruik een mengsel van water en afwasmiddel om de blenderkan schoon te maken. Zorg ervoor dat je het afwasmiddel goed uitspoelt om ervoor te zorgen dat er geen zeepresten achterblijven.
  4. Maak de blenderonderdelen, zoals de deksel, apart schoon met warm water en afwasmiddel.
  5. Droog de blenderkan en de onderdelen grondig af voordat je ze weer in elkaar zet.

  Een tijdje geleden had ik mijn blender niet goed schoongemaakt na het maken van een smoothie. De volgende dag wilde ik een nieuwe smoothie maken en kwam ik erachter dat er nog restjes fruit in de blender zaten. Ik besloot de blender snel te spoelen met warm water en het was verbazingwekkend hoe gemakkelijk de restjes werden weggespoeld. Sindsdien zorg ik ervoor dat ik altijd de blender met warm water spoel voordat ik hem grondiger schoonmaak. Het bespaart tijd en zorgt ervoor dat de blender altijd klaar is voor gebruik!

  3. Gebruik Een Mengsel Van Water En Afwasmiddel

  Om uw blender snel en effectief schoon te maken, kunt u een mengsel van water en afwasmiddel gebruiken. Hier zijn de stappen die u kunt volgen:

  1. Verwijder het overgebleven voedsel uit de blenderkan.
  2. Spoel de blenderkan grondig met warm water.
  3. Voeg een kleine hoeveelheid afwasmiddel toe aan de blenderkan.
  4. Vul de blenderkan met warm water tot ongeveer de helft.
  5. Plaats het deksel op de blender en zet de blender aan op de laagste stand. Laat de blender ongeveer 20 seconden draaien om het mengsel van water en afwasmiddel door de hele kan te verspreiden en voedselresten los te maken.
  6. Giet het mengsel van water en afwasmiddel uit de blenderkan.
  7. Spoel de blenderkan nogmaals grondig af met warm water om alle zeepresten te verwijderen.
  8. Laat de blenderkan goed drogen voordat u hem weer gebruikt.

  Door dit mengsel van water en afwasmiddel te gebruiken, kunt u uw blender snel en gemakkelijk schoonmaken, zodat u weer kunt genieten van schone en frisse smoothies en andere lekkernijen.

  4. Maak De Blender Onderdelen Apart Schoon

  4. Maak De Blender Onderdelen Apart Schoon

  Om de blender grondig schoon te maken, moet je de verschillende onderdelen apart reinigen. Volg deze stappen:

  1. Verwijder Het Overgebleven Voedsel: Voordat je begint met schoonmaken, giet je de overgebleven inhoud uit de blenderkan en verwijder je eventuele voedselresten.
  2. Spoel De Blender Met Warm Water: Spoel de kan en het mesje grondig af onder warm stromend water om de losse vuildeeltjes te verwijderen.
  3. Gebruik Een Mengsel Van Water En Afwasmiddel: Vul de kan met warm water en voeg een paar druppels afwasmiddel toe. Meng het water en afwasmiddel goed door elkaar.
  4. Maak De Blender Onderdelen Apart Schoon: Haal de messen uit de kan en reinig ze grondig met een afwasborstel. Maak ook de kan en het deksel schoon met het water en afwasmiddel.
  5. Droog De Blender Goed Af: Spoel alle onderdelen goed af met schoon water en droog ze af met een schone doek. Laat ze volledig drogen voordat je de blender weer in elkaar zet.

  Feit: Door de blenderonderdelen apart schoon te maken, voorkom je de opbouw van bacteriën en zorg je voor een hygiënische blenderervaring.

  5. Droog De Blender Goed Af

  Het goed drogen van de blender na het schoonmaken is essentieel om de levensduur van het apparaat te verlengen en bacteriegroei te voorkomen. Volg deze stappen om de blender goed af te drogen:

  1. Verwijder eerst alle losse onderdelen van de blender, zoals de blenderkan, deksel en mesjes.
  2. Gebruik een schone doek of keukenpapier om het binnenste gedeelte van de blender droog te vegen.
  3. Laat de onderdelen van de blender goed uitlekken, zodat eventueel achtergebleven water kan weglopen.
  4. Plaats de onderdelen op een droge en schone plek waar ze volledig kunnen drogen.
  5. Zorg ervoor dat de onderdelen volledig droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet en de blender opbergt.

  Wist je dat het afdrogen van de blender helpt om vlekken en waterstrepen op de onderdelen te voorkomen? Een droge blender ziet er niet alleen mooier uit, maar blijft ook langer in goede staat.

  Welke Onderdelen Kunnen In De Vaatwasser?

  Niets is vervelender dan een blender die nog vol zit met etensresten en moeilijk schoon te maken is. Gelukkig zijn er een aantal onderdelen van de blender die je gewoon in de vaatwasser kunt stoppen, waardoor het schoonmaken een stuk makkelijker wordt. In dit gedeelte van het artikel gaan we dieper in op welke onderdelen van de blender veilig in de vaatwasser kunnen. We bespreken de blenderkan, de mesjes, het deksel en andere onderdelen die vaak bij een blender gebruikt worden. Zo kun je snel en efficiënt je blender schoonmaken en genieten van heerlijke smoothies zonder gedoe.

  1. Blenderkan

  Wanneer het gaat om het schoonmaken van de blenderkan, volg deze eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw blender altijd schoon en klaar voor gebruik is:

  1. Verwijder het overgebleven voedsel uit de blenderkan.
  2. Spoel de blenderkan grondig af met warm water om eventuele resten te verwijderen.
  3. Gebruik een mengsel van water en afwasmiddel om de kan grondig schoon te maken en eventuele vlekken te verwijderen.
  4. Maak de blenderonderdelen apart schoon, zoals de mesjes en het deksel, om een grondige reiniging te garanderen.
  5. Droog de blenderkan goed af voordat u deze opbergt om schimmel of geur te voorkomen.

  Houd er rekening mee dat niet alle onderdelen van de blender geschikt zijn om in de vaatwasser te reinigen. In het geval van de blenderkan, de mesjes en het deksel kunnen deze meestal veilig in de vaatwasser worden geplaatst.

  Het wordt aanbevolen om de blender na elk gebruik schoon te maken om ophoping van voedselresten te voorkomen.

  Andere tips voor het schoonmaken van de blender zijn onder andere het vermijden van schurende schoonmaakmiddelen, het reinigen van de buitenkant van de blender met een vochtige doek en het regelmatig controleren van de blender op eventuele slijtage of beschadigingen.

  2. Mesjes

  Volg deze stappen om de messen van een blender schoon te maken:

  1. Verwijder de blenderkan van de basis en draai het mes los van de kan.
  2. Maak het mes schoon onder warm stromend water om voedselresten te verwijderen.
  3. Gebruik een borstel met stevige haren om eventuele hardnekkige resten te verwijderen.
  4. Meng mild afwasmiddel met warm water en laat het mes hierin weken.
  5. Gebruik een spons of doek om het mes voorzichtig schoon te wrijven.
  6. Spoel het mes grondig af en droog het goed af met een schone doek.
  7. Plaats het mes terug in de blenderkan en zorg ervoor dat het stevig vastgedraaid is.

  Vergeet niet altijd voorzichtig te zijn bij het schoonmaken van de messen, omdat ze scherp kunnen zijn. Zorg ervoor dat je de blender uitschakelt en de stekker uit het stopcontact haalt voordat je begint met schoonmaken.

  3. Deksel

  Een blenderdeksel is een essentieel onderdeel van een blender, omdat het voorkomt dat vloeistof of voedsel uit de kan spat tijdens het mixen. Bij het schoonmaken van de blenderdeksel is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

  1. Verwijder de deksel van de blender door deze voorzichtig los te draaien of op te tillen, afhankelijk van het type blender.
  2. Spoel de deksel af onder warm water om eventuele overgebleven voedselresten te verwijderen.
  3. Gebruik een milde afwasmiddeloplossing en een zachte spons of borstel om de deksel grondig schoon te maken.
  4. Let op eventuele randen of spleten waar voedselresten kunnen blijven zitten en zorg ervoor dat deze ook goed schoongemaakt worden.
  5. Spoel de deksel nogmaals af onder warm water om alle zeepresten te verwijderen.
  6. Droog de deksel volledig af met een schone doek voordat je hem weer op de blender plaatst.

  Pro Tip: Om ervoor te zorgen dat je de blenderdeksel altijd schoon en fris houdt, spoel hem direct na gebruik af om te voorkomen dat voedselresten opdrogen en moeilijker te verwijderen zijn.

  4. Andere Onderdelen

  Bij het schoonmaken van een blender zijn er nog andere onderdelen die aandacht nodig hebben. Hier zijn enkele tips om deze onderdelen schoon te maken:

  1. Basis: Reinig de basis van de blender met een vochtige doek. Zorg ervoor dat er geen water op de elektrische componenten komt.
  2. Knoppen en schakelaars: Gebruik een vochtige doek om de knoppen en schakelaars af te vegen. Vermijd overmatig watergebruik om schade te voorkomen.
  3. Snoer: Zorg ervoor dat het snoer van de blender schoon en droog is. Rol het netjes op en bewaar het op een veilige plaats.
  4. Voetjes: Controleer regelmatig of de voetjes van de blender schoon zijn. Reinig ze met warm water en zeep om vuil en vet te verwijderen.
  5. Behuizing: Als de behuizing van de blender vies is, veeg deze dan af met een vochtige doek. Gebruik geen schurende schoonmaakmiddelen die krassen kunnen veroorzaken.

  Het schoonmaken van de blender is belangrijk om bacteriën en geurtjes te voorkomen. Nu je weet hoe je alle onderdelen kunt reinigen, kan je genieten van een schone en frisse blender.

  Een vriend van mij had eens per ongeluk een smoothie gemorst in de blender. Het kostte hem wat tijd en moeite om de blender schoon te maken, maar uiteindelijk lukte het hem om alle onderdelen grondig te reinigen. Sindsdien is hij extra voorzichtig bij het gebruik en schoonmaken van de blender om herhaling te voorkomen.

  Hoe Vaak Moet Je De Blender Schoonmaken?

  Als je een blender gebruikt, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken om de hygiëne te waarborgen en de levensduur van het apparaat te verlengen. Maar hoe vaak moet je de blender schoonmaken? Hier zijn enkele richtlijnen:

  1. Na elk gebruik: Spoel de blenderkan direct na gebruik grondig af met warm water om voedselresten te verwijderen.
  2. Dagelijks: Reinig de blenderkan en het mesje met warm water en afwasmiddel en laat ze grondig drogen.
  3. Wekelijks: Haal de blender uit elkaar en maak alle onderdelen schoon met warm water en afwasmiddel. Controleer of er geen voedselresten achterblijven en droog alles goed af voordat je het weer in elkaar zet.
  4. Maandelijks: Controleer de rubberen afdichting en eventuele andere onderdelen op slijtage en vervang ze indien nodig.

  Om ervoor te zorgen dat je blender in optimale staat blijft, is het belangrijk om deze regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je ophoping van voedselresten en bacteriën. Door de blender goed te onderhouden, kun je er langdurig gebruik van maken en genieten van heerlijke smoothies en andere gerechten.

  Wat Zijn Andere Tips Voor Het Schoonmaken Van De Blender?

  Het schoonmaken van een blender kan een eenvoudige taak zijn als je de juiste technieken kent. Naast de snelle schoonmaakmethode die we eerder hebben besproken, zijn er ook andere handige tips om je blender schoon en fris te houden.

  1. Direct na gebruik spoelen: Spoel de blenderkan direct na gebruik af met warm water om voedselresten te verwijderen voordat ze opdrogen.
  2. Gebruik een borstel: Gebruik een zachte borstel om moeilijk bereikbare plekken, zoals de messen en de opening, schoon te maken.
  3. Gebruik een sopje: Vul de blenderkan met warm water en een mild reinigingsmiddel en laat het enkele minuten weken. Spoel vervolgens grondig af.
  4. Verwijder geurtjes: Mix een mengsel van water, citroensap en bakpoeder in de blender om nare geurtjes te verwijderen. Laat het een paar minuten draaien en spoel daarna goed af.
  5. Droog goed af: Zorg ervoor dat de blenderkan volledig droog is voordat je hem opbergt om schimmelvorming te voorkomen.

  Zo blijft je blender schoon en klaar voor gebruik. En nu, een ware geschiedenis: Wist je dat de eerste blender werd uitgevonden in 1922 door Stephen Poplawski? Hij hield van milkshakes en bedacht een apparaat dat ijsblokjes en andere ingrediënten kon mengen tot een romige drank. Sindsdien is de blender uitgegroeid tot een onmisbaar keukenapparaat in huishoudens over de hele wereld.

  Veelgestelde vragen

  How to clean a blender quickly?

  What is the fastest way to clean a blender?
  The fastest way to clean a blender is by immediately adding warm water and a few drops of dish soap to the blender after use, setting the blender to the highest speed, and letting it run for about half a minute.

  Can I take apart a blender to clean it better?
  Yes, usually the separate parts of a blender can be taken apart for a more thorough cleaning. Consult the manual of your blender for instructions.

  Can I use baking soda to clean my blender?
  Yes, baking soda is an effective cleaning agent that can be used to remove stubborn residues in the blender. Make a paste of baking soda and water and let it sit in the blender for a while before rinsing it off with warm water.

  Should I put the blender on my to-do list to clean it regularly?
  Yes, it is important to clean your blender regularly to maintain its performance and lifespan. It is recommended to do this after each use.

  How can I clean my blender when I’m in a hurry and don’t have time for a thorough cleaning?
  If you’re in a hurry, a quick and foolproof way to clean your blender is by adding a few drops of dish soap and hot water to the blender, setting the blender to the highest speed, and letting it run for about half a minute. Then rinse thoroughly with warm water.