Aanbieding-wasmiddel.nl

Wat is telescopische glasbewassing?

Inhoud van dit artikel

Wat is telescopische glasbewassing

Telescopische raamreiniging is een moderne methode om ramen te reinigen met behulp van uitbreidbare palen en gespecialiseerde reinigingsapparatuur. Het elimineert de noodzaak van ladders of steigers, waardoor het een veiligere en efficiëntere optie is voor raamreiniging. Deze methode wordt steeds populairder in de schoonmaakindustrie vanwege de vele voordelen die het biedt.

De voordelen van telescopische raamreiniging zijn onder andere:

 1. Veiligheid: Met telescopische reiniging is er geen behoefte aan ladders of steigers, waardoor het risico op vallen en ongevallen wordt verminderd.
 2. Efficiëntie: Telescopische raamreiniging maakt snellere en grondigere reiniging mogelijk, omdat het gemakkelijk hooggelegen en moeilijk bereikbare gebieden kan bereiken.
 3. Milieuvriendelijk: Deze methode gebruikt minder chemicaliën en is milieuvriendelijker omdat het de noodzaak van zware machines en voertuigen elimineert.

Telescopische raamreiniging wordt uitgevoerd met behulp van twee soorten systemen:

 1. Watergevoede telescopische systemen: Deze systemen gebruiken gezuiverd water dat door de paal wordt gepompt en op het raam wordt gespoten om vuil en viezigheid te verwijderen. Het raam wordt vervolgens afgespoeld en laat aan de lucht drogen.
 2. Traditionele telescopische systemen: Deze systemen gebruiken een reinigingsoplossing die op het raam wordt gespoten, gevolgd door schrobben en afspoelen met een trekker. De paal wordt vervolgens gebruikt om het raam te drogen.

De kosten van telescopische raamreiniging kunnen variëren afhankelijk van de omvang van het project en het ingehuurde bedrijf. Over het algemeen kunnen de kosten worden berekend op basis van de vierkante meter van het raam, een uurtarief of een vaste prijs voor het hele project.

Telescopische raamreiniging is mogelijk niet geschikt in bepaalde situaties:

 1. Voor zeer vuile ramen: Als de ramen sterk vervuild zijn, kunnen traditionele reinigingsmethoden effectiever zijn.
 2. Voor ramen met veel hoeken en kieren: Telescopische reinigingspalen kunnen mogelijk niet alle gebieden van ramen met complexe ontwerpen bereiken.
 3. Voor ramen op grote hoogte: In deze gevallen kan het veiliger en effectiever zijn om traditionele methoden te gebruiken of een professioneel raamreinigingsbedrijf in te huren met gespecialiseerde apparatuur.

Al met al is telescopische raamreiniging een kosteneffectieve en efficiënte methode om ramen te reinigen, maar het is mogelijk niet geschikt voor alle situaties. Het is essentieel om rekening te houden met de specifieke behoeften en vereisten van elk project voordat u beslist over de beste reinigingsmethode.

Belangrijkste punten:

 • Telescopische raamreiniging is een methode om ramen te reinigen met uitschuifbare stokken en gespecialiseerde apparatuur vanaf het grondniveau, waardoor de noodzaak van ladders of steigers wordt geëlimineerd.
 • Enkele voordelen van telescopische raamreiniging zijn verhoogde veiligheid, verbeterde efficiëntie en milieuvriendelijkheid vanwege het gebruik van gezuiverd water.
 • Telescopische raamreiniging kan worden uitgevoerd met behulp van watergevoede systemen of traditionele methoden, waarbij de kosten variëren op basis van factoren zoals vierkante meters, uurtarieven en projectomvang.
 • What Is Telescopic Window Cleaning?

  Bij telescopische glasbewassing wordt gebruik gemaakt van een uitschuifbare telescoopsteel met een borstel aan het uiteinde, die water door de steel pompt. Dit maakt het mogelijk om ramen en glazen oppervlakken op grote hoogte te reinigen zonder dat er een ladder of hoogwerker nodig is. De borstel wordt over het oppervlak bewogen om vuil en vlekken te verwijderen, terwijl het water de restanten wegspoelt. Dit systeem is efficiënt, veilig en milieuvriendelijk, omdat er geen chemische reinigingsmiddelen nodig zijn en er weinig water wordt verspild. Telescopische glasbewassing wordt veel gebruikt bij het reinigen van ramen van hoge gebouwen, zoals kantoorgebouwen, hotels en appartementencomplexen. Het is een snelle en effectieve manier om een ​​heldere en schone uitstraling te behouden.

  Een waargebeurd verhaal:

  Een professioneel glazenwassersteam werd ingehuurd om de ramen van een wolkenkrabber te reinigen. Met behulp van telescopische glasbewassing konden ze veilig en efficiënt werken zonder dat er gevaarlijke klim- of hoogwerkapparatuur nodig was. Het team was in staat om de taak snel en grondig uit te voeren, waardoor de ramen van de wolkenkrabber weer sprankelend schoon waren. De klanten waren onder de indruk van het resultaat en waardeerden het gemak en de effectiviteit van telescopische glasbewassing. Het verhaal benadrukt het belang van deze techniek bij het reinigen van grote en moeilijk bereikbare glazen oppervlakken.

  What Are The Benefits Of Telescopic Window Cleaning?

  “Telescopische raamreiniging, ook wel bekend als watergevoede stokreiniging, is een moderne en innovatieve benadering om ramen sprankelend schoon te houden. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het gebruik van deze techniek? In deze sectie zullen we de top drie voordelen van telescopische raamreiniging bespreken: veiligheid, efficiëntie en de milieuvriendelijke aard ervan. Aan het einde zult u zien waarom deze methode steeds populairder wordt onder professionele raamreinigers.”

  1. Safety

  Als het gaat om telescopische glasbewassing, is veiligheid een belangrijk aspect om te overwegen. Hier zijn enkele stappen die worden genomen om de veiligheid te waarborgen bij telescopische glasbewassing:

  1. Zorg ervoor dat de glazenwassers goed zijn opgeleid in het gebruik van telescopische systemen.
  2. Voorzie de glazenwassers van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals veiligheidsharnassen en antislipschoenen.
  3. Voer een grondige inspectie uit van de telescopische uitrusting om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert en veilig kan worden gebruikt.
  4. Controleer het weerbericht voordat u begint met de werkzaamheden. Vermijd het werken bij slechte weersomstandigheden, zoals harde wind of zware regenval, omdat dit de veiligheid in gevaar kan brengen.
  5. Werk altijd volgens de juiste technieken en procedures om ongelukken te voorkomen. Dit omvat het correct opzetten van de telescopische systemen en het zorgvuldig manoeuvreren tijdens het schoonmaken.
  6. Houd de omgeving rondom de werkplek vrij van obstakels en zorg voor voldoende ruimte om veilig te kunnen werken.

  Door deze veiligheidsmaatregelen te volgen, kan telescopische glasbewassing op een veilige en efficiënte manier worden uitgevoerd.

  2. Efficiency

  Bij het overwegen van telescopische glasbewassing is efficiëntie een belangrijk voordeel om rekening mee te houden. Hier zijn enkele stappen die de efficiëntie van telescopische glasbewassing ondersteunen:

  1. Sneller werken: Telescopische systemen stellen glazenwassers in staat om sneller te werken, omdat ze geen ladders hoeven te beklimmen of steeds van positie hoeven te veranderen.
  2. Minder voorbereidingstijd: In tegenstelling tot traditionele methoden vereist telescopische glasbewassing geen uitgebreide voorbereiding, zoals het opzetten van ladders of steigers.
  3. Bereikbaarheid: Met telescopische systemen kunnen glazenwassers gemakkelijk moeilijk bereikbare ramen, zoals die op grote hoogte of met veel hoeken en kieren, reinigen.
  4. Veiligheid: Telescopische systemen verminderen het risico op ongevallen die gepaard gaan met het werken op grote hoogte of het gebruik van ladders.
  5. Waterbesparing: Moderne telescopische systemen maken gebruik van gezuiverd water dat geen strepen of vlekken achterlaat, waardoor het gebruik van reinigingsmiddelen wordt verminderd en er minder water wordt verspild.

  3. Environmentally Friendly

  Telescopische glasbewassing is een milieuvriendelijke manier om ramen schoon te maken. Hier zijn enkele stappen die worden gevolgd bij het uitvoeren van deze methode:

  1. Gebruik van puur water: Telescopische systemen maken gebruik van puur water zonder chemische reinigingsmiddelen. Dit is milieuvriendelijk omdat er geen schadelijke stoffen in de omgeving worden afgevoerd.
  2. Waterbesparing: Het gebruik van telescopische systemen maakt het mogelijk om water te besparen. Het water wordt efficiënt gebruikt en alleen aangebracht waar het nodig is, waardoor verspilling wordt voorkomen.
  3. Gebruik van lichte materialen: Telescopische glasbewassingssystemen maken gebruik van lichte materialen zoals koolstofvezel, wat energiebesparend is tijdens het gebruik en transport.
  4. Minimaliseert het gebruik van ladders of hoogwerkers: Doordat het bereik van het systeem kan worden uitgebreid, is het gebruik van ladders of hoogwerkers vaak niet nodig. Dit vermindert het gebruik van brandstof en vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen.

  Een echt verhaal dat de milieuvriendelijkheid van telescopische glasbewassing illustreert, is het verhaal van een schoonmaakbedrijf dat overstapte op telescopische systemen. Ze verminderden hun watervraag drastisch, waardoor ze duizenden liters water bespaarden. Bovendien verminderden ze de behoefte aan chemische reinigingsmiddelen, waardoor ze een veiligere werkplek creëerden voor hun werknemers en het milieu. Dit verhaal benadrukt de positieve impact van telescopische glasbewassing op het milieu.

  How Is Telescopic Window Cleaning Performed?

  Heb je je ooit afgevraagd hoe ramen van wolkenkrabbers sprankelend schoon worden gehouden? Een van de meest efficiënte methoden is telescopische raamreiniging. Deze techniek maakt gebruik van lange stokken met gespecialiseerde reinigingsgereedschappen eraan bevestigd om hoge ramen te bereiken zonder het gebruik van ladders of steigers. In dit gedeelte zullen we de twee belangrijkste soorten telescopische raamreiniging bespreken: systemen met wateraanvoer en traditionele systemen. Elk heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen, en we zullen er dieper op ingaan.

  1. Water-Fed Telescopic Systems

  Watergevoede telescopische systemen zijn een populaire methode voor telescopische glasbewassing vanwege hun efficiëntie en gebruiksgemak. Hier zijn de stappen voor het uitvoeren van een watergevoed telescopisch systeem:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je een telescopische steel hebt met een watergevoerd systeem en een borstelkop die geschikt is voor glasbewassing.
  2. Aansluiten op waterbron: Sluit de telescopische steel aan op een waterbron, zoals een kraan of een watercontainer.
  3. Zuivering van het water: Gebruik een omgekeerde osmose- of deïonisatiefilter om het water te zuiveren en mineralen en onzuiverheden te verwijderen.
  4. Water toevoegen aan de steel: Vul de telescopische steel met het gezuiverde water. Het water stroomt door de steel en naar de borstelkop.
  5. Reinigen: Gebruik de telescopische steel met de borstelkop om het glas grondig schoon te maken. Het gezuiverde water spoelt vuil en vlekken weg zonder de noodzaak van chemische reinigingsmiddelen.
  6. Spoelen en drogen: Spoel het glas af met het gezuiverde water en laat het vanzelf opdrogen. Het gezuiverde water laat geen strepen of vlekken achter.

  Watergevoede telescopische systemen zijn ideaal voor het reinigen van ramen op moeilijk bereikbare plaatsen en bieden een efficiënte en veilige oplossing voor glasbewassing.

  2. Traditional Telescopic Systems

  Traditionele telescopische systemen worden al lange tijd gebruikt voor glasbewassing. Ze bestaan uit een uitschuifbare telescopische steel met een borstel aan het uiteinde. Deze systemen zijn eenvoudig in gebruik en vereisen geen externe voeding of waterbron. Ze zijn ideaal voor gebruik op lage tot middelhoge gebouwen, waarbij de ramen binnen handbereik zijn.

  Traditionele telescopische systemen zijn een kosteneffectieve optie, omdat ze geen gebruik maken van waterfilters of andere geavanceerde technologieën. Ze vereisen echter wel fysieke inspanning van de glazenwasser, vooral bij het reinigen van hogere ramen. Het kan ook moeilijk zijn om hardnekkig vuil of vlekken te verwijderen met deze systemen. Voor gebouwen met veel hoeken en kieren, en voor ramen op grote hoogte, kunnen traditionele telescopische systemen minder geschikt zijn.

  What Are The Costs Of Telescopic Window Cleaning?

  Als een van de meest populaire methoden voor het reinigen van ramen, kan telescopische glasreiniging een dure optie lijken. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van de omvang van het project en de specifieke behoeften van de klant. In dit gedeelte zullen we de verschillende kostenelementen van telescopische raamreiniging uiteenzetten, inclusief de kosten per vierkante meter, de kosten per uur en de kosten per project. Door deze kostenverdeling te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen over of telescopische raamreiniging de juiste optie is voor uw gebouw of huis.

  1. Cost Per Square Meter

  Bij het bepalen van de kosten van telescopische glasbewassing per vierkante meter zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Hier zijn enkele stappen die kunnen helpen bij het berekenen van de kosten:

  1. Bepaal het totale oppervlakte van de te reinigen ramen. Meet de breedte en hoogte van elk raam en vermenigvuldig deze getallen om het oppervlakte te berekenen.
  2. Controleer de prijs per vierkante meter van de glasbewassingsdienst. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie, toegankelijkheid van de ramen en de hoeveelheid werk die nodig is.
  3. Vermenigvuldig het oppervlakte van de ramen met de kosten per vierkante meter om de totale kosten te berekenen.
  4. Houd rekening met eventuele extra kosten, zoals extra vuil of moeilijk bereikbare ramen, die de prijs per vierkante meter kunnen verhogen.
  5. Vraag offertes aan bij verschillende glasbewassingsbedrijven om de beste prijs te vinden die past bij uw budget en behoeften.

  Het is belangrijk om op te merken dat de kosten per vierkante meter kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en vereisten van elk project. Het is altijd het beste om een professionele glasbewasser te raadplegen voor een nauwkeurige kostenraming.

  2. Cost Per Hour

  Bij het bepalen van de kosten van telescopische glasbewassing wordt meestal gekeken naar de kosten per uur. Verschillende factoren kunnen van invloed zijn op deze kosten, zoals de complexiteit van de ramen, de hoogte van het gebouw en de bereikbaarheid van de ramen. Over het algemeen variëren de kosten per uur voor telescopische glasbewassing tussen de €25 en €50, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en de regio waarin de dienst wordt geleverd. Het is belangrijk om een ​​offerte op maat te krijgen van een professionele glazenwasser om een ​​nauwkeurige schatting te krijgen van de kosten per uur voor uw specifieke situatie. Het kan ook voordelig zijn om een ​​contract of plan op basis van het aantal uren af ​​te sluiten, omdat dit lagere kosten per uur kan bieden. Het is altijd raadzaam om meerdere offertes te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

  3. Cost Per Project

  Bij het bepalen van de kosten van telescopische glasbewassing is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen. Hier zijn enkele stappen die kunnen helpen bij het bepalen van de kosten per project:

  1. Beoordeling van het project: De kosten zijn afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project. Een klein gebouw met enkele ramen zal doorgaans goedkoper zijn dan een groot gebouw met veel ramen.
  2. Berekening van de arbeidsuren: Het aantal benodigde arbeidsuren heeft invloed op de totale kosten. Hoe langer het duurt om de ramen te reinigen, hoe hoger de kosten zullen zijn.
  3. Materiaalkosten: De kosten van de benodigde materialen, zoals reinigingsoplossingen en telescopische apparatuur, moeten ook worden meegenomen in de totale kostenberekening.
  4. Berekening van de reiskosten: Als het project zich op een aanzienlijke afstand van het bedrijf bevindt, kunnen er extra kosten zijn voor reizen en transport van apparatuur.
  5. Onderhoudskosten: Het kan nodig zijn om periodiek onderhoud uit te voeren aan de telescopische apparatuur, wat extra kosten met zich mee kan brengen.

  Door deze stappen te volgen en rekening te houden met alle relevante kostenfactoren, kunt u een nauwkeurige schatting maken van de kosten per project voor telescopische glasbewassing.

  When Is Telescopic Window Cleaning Not Suitable?

  Hoewel telescopische raamreiniging een effectieve en efficiënte methode kan zijn om de netheid van uw ramen te behouden, zijn er bepaalde situaties waarin het mogelijk niet de beste oplossing is. In dit gedeelte zullen we bespreken wanneer telescopische raamreiniging niet geschikt is voor de klus. Van zeer vuile ramen tot ramen met veel hoeken en kieren, evenals ramen op grote hoogte, zullen we de beperkingen van deze methode onderzoeken en wanneer het nodig kan zijn om andere alternatieven te overwegen.

  1. For Very Dirty Windows

  Als het gaat om het reinigen van zeer vuile ramen, is telescopische glasbewassing mogelijk niet geschikt. Hier zijn enkele stappen om te overwegen bij het schoonmaken van zeer vuile ramen:

  1. Inspectie: Bekijk de staat van de ramen en beoordeel de mate van vuilheid. Als de ramen erg vies zijn, kan het nodig zijn om een andere methode voor glasbewassing te overwegen.
  2. Voorbehandeling: Als de ramen erg vuil zijn, kan het nodig zijn om ze voor te behandelen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om het vuil los te maken en te verwijderen.
  3. Grondige reiniging: Gebruik een telescopische glasbewassingsmogelijkheid met een watergevoed systeem om de ramen grondig te reinigen. Het gebruik van gedemineraliseerd water kan helpen bij het verwijderen van vuil en vlekken.
  4. Naspoelen: Spoel de ramen grondig af met schoon water om eventueel achtergebleven vuil en reinigingsmiddel te verwijderen.
  5. Drogen: Gebruik een zachte microvezeldoek of een raamwisser om de ramen droog te maken en strepen te voorkomen.
  6. Controle: Controleer de gereinigde ramen op eventuele resterende vuilplekken en herhaal indien nodig het proces.

  Zorg ervoor dat u alle veiligheidsmaatregelen neemt bij het uitvoeren van deze stappen en overweeg om een professionele glazenwasser in te schakelen voor zeer vuile ramen.

  2. For Windows With Many Corners and Crevices

  Voor ramen met veel hoeken en kieren is telescopische glasbewassing mogelijk niet geschikt. Dit komt doordat de telescopische systemen niet altijd in staat zijn om alle moeilijk bereikbare plekken te reinigen. Hier zijn enkele redenen waarom telescopische glasbewassing mogelijk niet geschikt is voor ramen met veel hoeken en kieren:

  1. Beperkt bereik: Telescopische systemen hebben hun limieten als het gaat om het bereiken van smalle hoeken en diepe kieren. De lange telescopische stelen kunnen het moeilijk maken om effectief schoon te maken op deze plekken.
  2. Onvoldoende druk: Bij ramen met veel hoeken en kieren kan het lastig zijn om voldoende druk uit te oefenen op het telescopische systeem. Dit kan resulteren in minder grondige reiniging van deze gebieden.
  3. Tijdrovend: Het reinigen van ramen met veel hoeken en kieren kan meer tijd in beslag nemen met een telescopisch systeem. Dit komt doordat het moeilijk kan zijn om elke kleine opening grondig te reinigen.

  Het is belangrijk om de juiste reinigingsmethode te kiezen die geschikt is voor de specifieke kenmerken van de ramen. Voor ramen met veel hoeken en kieren kan het gebruik van traditionele methoden, zoals handmatige reiniging met een spons en een wisser, mogelijk effectiever zijn.

  3. For Windows At Great Heights

  Voor ramen op grote hoogte is telescopische glasbewassing mogelijk niet geschikt vanwege de veiligheidsrisico’s en de beperkingen van het systeem. Hier zijn enkele stappen die worden genomen tijdens telescopische glasbewassing voor ramen op grote hoogte:

  1. Beoordeling van de situatie: Een professionele glazenwasser zal de hoogte en toegankelijkheid van de ramen beoordelen om te bepalen of telescopische glasbewassing veilig en praktisch is.
  2. Veiligheidsmaatregelen: Voor ramen op grote hoogte kunnen er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn, zoals het gebruik van een veiligheidsharnas, steigers of hoogwerkers.
  3. Geschikte apparatuur: Telescopische glasbewassing op grote hoogte vereist mogelijk speciale apparatuur, zoals langere telescopische stelen of slangen om het water naar de hogere verdiepingen te transporteren.
  4. Professionele training: Voor glazenwassers die op grote hoogte werken, is het essentieel dat ze de juiste training en certificering hebben om veilig en effectief te werken.

  Een waargebeurd verhaal: Een professioneel schoonmaakbedrijf werd ingeschakeld om de ramen van een wolkenkrabber op grote hoogte te reinigen. Ze maakten gebruik van telescopische glasbewassingstechnieken en zorgden ervoor dat alle veiligheidsmaatregelen werden genomen. Dankzij hun expertise en de juiste apparatuur waren ze in staat om de ramen op grote hoogte grondig en efficiënt schoon te maken, met indrukwekkende resultaten. Het gebruik van telescopische glasbewassing maakte het mogelijk om de klus veilig en zonder problemen uit te voeren, waardoor de ramen van het gebouw er weer stralend uitzagen.

  Veelgestelde vragen

  Wat is telescopische glasbewassing?

  Telescopische glasbewassing is een moderne en veilige manier om ramen te reinigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een telescopische steel met een mechanisch reinigende borstel en osmosewater. Dit zorgt voor een streep- en vlekloos resultaat, zelfs op grote hoogte.

  Hoe werkt telescopische glasbewassing?

  Bij telescopische glasbewassing wordt osmosewater gebruikt, wat door middel van speciale filters wordt geproduceerd. Dit water is volledig gezuiverd en ontdaan van mineralen en metalen, waardoor het een zeer goede reinigende werking heeft. Het water wordt via de telescopische steel en borstel op de ramen aangebracht, wat zorgt voor een grondige en streeploze reiniging.

  Waarom is telescopische glasbewassing veiliger dan traditioneel wassen?

  Telescopische glasbewassing is veiliger omdat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van gevaarlijke hoge ladders. Dit is vooral belangrijk in verband met het arbo convenant en voor het reinigen van ramen op grote hoogte. De telescopische steel is uitschuifbaar tot wel 16 meter hoogte, waardoor ook moeilijk bereikbare ramen veilig en efficiënt gereinigd kunnen worden.

  Wat is het voordeel van het gebruik van osmosewater bij telescopische glasbewassing?

  Osmosewater is zeer zuiver en heeft een sterk reinigende werking. Het is speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van poreuze materialen zoals glas, aluminium, roestvrij staal, plastic en kozijnen. Door het gebruik van osmosewater is er geen zeep of andere reinigingsmiddelen nodig en blijven er geen strepen of vlekken achter op het glas. Dit zorgt voor een glanzend en streeploos resultaat, zelfs bij zonnig weer.

  Welke materialen en systemen worden gebruikt bij telescopische glasbewassing?

  Glazenwasserij A. Malefijt gebruikt het Carbo Clean Pole Wash-System van Baudoin, een gerenommeerd merk op het gebied van telescopische glasbewassing. Dit systeem maakt gebruik van osmosewater en heeft een bereik van 15 meter. Grendel Schoonmaak uit Leeuwarden maakt gebruik van tuckerpole systemen en de nieuwste technieken en materialen voor een optimaal resultaat.

  Hoe kan ik een vrijblijvende offerte aanvragen voor telescopische glasbewassing?

  Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met Glazenwasserij A. Malefijt of Grendel Schoonmaak. Zij kunnen nader toelichten wat de mogelijkheden zijn voor uw specifieke situatie en welke kosten hieraan verbonden zijn. Ook kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van verwarmd osmosewater voor een nog beter resultaat.